Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Είναι πλέον ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΩΣ (και στην Κομισιόν βλ. ΕΔΩ) γνωστό το θέμα με την τοξική μόλυνση  στον ΧΥΤΑ Κατερίνης, την μηνυτήρια αναφορά της Εθελοντικής ομάδος Κατερίνης (βλ. ΕΔΩ) και  της προανάκρισης που ξεκίνησε η Εισαγγελία Κατερίνης, με υπόπτους τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Παπαζιώγα.

Η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος από την Διοίκηση Χιονίδη, είναι επιεικώς απαράδεκτη:
  • Όπως καταγγέλεται από την εθελοντική ομάδα (βλ. ΕΔΩ) παρόλο που πέρασε σχεδόν 1 μήνας από την μηνυτήρια αναφορά, οι του Δήμου ΔΕΝ ΕΔΕΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ!ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ! Τόση αξία δίνουν στην ενημέρωση του πολίτη!
  • Όταν το θέμα ετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερησίας διατάξεως καθότι η διαρροή …δεν ήταν προγραμματισμένη....., η διοίκηση Χιονίδη, ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!!!!! (βλ. ΕΔΩ)
  • Σε μεγάλες εφημερίδες (Ελευθεροτυπία ΕΔΩ  και Αγγελιοφόρο ΕΔΩ), ο Χιονίδης αναγκάστηκε να "σπάσει" την αλαζονική σιωπή του, αλλά δυστυχώς κατέφυγε σε πολιτικάντικα τερτίπια και αναλήθειες: Ισχυρίζεται πως η διαρροή του Οκτωβρίου, οφείλεται  στην υψηλή βροχόπτωση, είναι, δηλαδή, μεμονωμένο περιστατικό . ΟΜΩΣ, ήδη, ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2010, είχαν καταγγελθεί επανειλημμένα ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ).!!!!!Άρα κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός, αλλά μάλλον μόνιμη κατάσταση…..
  • Αναφέρει πως τα λύματα δεν είναι τοξικά, καθώς είναι οικιακα!!!!!!!!Μόνο που δεν μας είπε να τα βάζουμε και στις γλάστρες για λιπάσμα……..Τα λύματα και τα απορρίματα μιας πόλης 80.000 κατοίκων περιέχουν χημικά κάθε μορφής. Μπορεί να μην είναι το Τσερνομπίλ, αλλά απαγορεύεται να διαχέονται στον υδροφόρο ορίζοντα, στα ρέματα και φυσικά στην θάλλασα ακατέργαστα……Ντρέπομαι που ο Δήμαρχός της πόλης μου, χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρήματα……
  • Ισχυρίζεται πως η "βλάβη" επιδιορθώθηκε αμέσως και η διαρροή ήταν λίγων ωρών….Όμως η διαρροή του Οκτωβρίου ήταν πολυήμερη, ενώ τον Μάιο είχαν γίνει και άλλες διαρροές σε διαφορετικές ημέρες……
  • Τέλος χρησιμοποιεί ως δικαιολογία των διαρροών το ότι δεν είναι έτοιμο το έργο και πως δεν έχει τελειώσει λόγω των ….βροχοπτώσεων!!!!  Μα, το έργο αυτό έχει παραδοθεί. ΠΕΡΥΣΙ!!! Το παρέλαβε ο Χιονίδης, έστω και για διαχείριση. Μάλιστα, όπως συνηθίζει, βγήκε πανηγυρικές φωτογραφίες και έκανε θριαμβευτικές δηλώσεις (βλ. φωτο ανωτέρω)!!!!.  Νομίζουμε πως ο καθένας μπορεί να βγάλει πλέον τα συμπεράσματά του…..
πηγή: toaftonoito.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: